Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.08.2013 09:37 - Как си излекувах безсънието
Автор: katana Категория: Политика   
Прочетен: 4396 Коментари: 3 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Будех се сутрин един такъв, притеснен, обезпокоен. Кофти сънища съм сънувал. Едно ми беше притеснено и чоглаво. И не знаех от какво е. Що хапчета изпих. И не само хапчета… Нямаше резултат. И всичко това приключи, след като дойдох тук. Някак си, без да искам разбрах, че безсънието ми се дължи на безпокойство. Безпокойство от информационната празнота, която се е ширила около мене. Тук разбрах, колко много неща не знам.
Незнанията ми се групираха в няколко области.
Област първа – Свършеци на света и извънземни – Леле! Не знаех, че около нас има толкова много извънземни! От най-различни видове. Според мен те са някъде тук и в момента, и дори четат и пишат заедно с нас. Дори воюват помежду си тук. Вече ми е все едно, кога ще свърши света. От както съм тук, той свърши няколко пъти. И продължава да свършва. Бе, този свят умора няма ли? Да свърши един път за винаги и да кротне!
Област втора – Заговори, завери, тайни, загадки и техните разкрития – От край време подозирам, че тук пишат уволнени, пенсионирани и действащи агенти на всички световни разузнавания и аналитични центрове. Под прикритие, естествено и пишещи на български /пак естествено/. Вече съм спокоен, че не остана неразкрита завера, убийство или каквато и да е деятелност по света. С доказани факти, както се подразбира. Тия хора не мислят за колегите си /тези, които работят все още/. И те деца гледат и те искат заплати. Какво излиза? Приемете, че ЦРУ и МОСАД ще се нуждаят само от двама човека за ръководство. Шефа и още един, който знае български. Отварят блога и четат. Всичко за всичко, дори и преди да се е случило. Пей сърце и разузнавай.
Област трета – Кулинария и прогнози – Тук вече става малко по-сложно. За кулинарията, де. Обмена на рецепти е нещо положително. Все пак противниците на диетите са в пъти повече от привържениците им. Но кулинарният канибализъм е новост за мене. Присъщата скромност на някои готвачи и готвачки да споделят детайли за приготвяните от тях ястия е необяснима. Как се приготвя пача от писатели, поетеси или просто хора, които не са ни приятни? По класическия начин или има други детайли? Време е да се изясни този въпрос. Прогнозите също са нещо, което вся уют и рахатлък в душата ми. Вече знам как ще завършат куп мачове, как ще се срине Европа, САЩ, капитализма и какво ли още не. Знам какво би станало, ако нещо си е било станало по друг начин.
Област четвърта – Критика на всичкото – Тук вече цялата ми естетика се просна на леглото и заспа дълбок сън. Спокоен и дълбок. Вече знам кой не е прав. Дори научавам и защо. Защото е дебел, слаб, грозен, плешив, рошав, стар, млад, провинциалист, софиянец. Защото публикува, защото не публикува, защото публикува, ама не така, както критика иска, защото не публикува, ама не така, както критика иска, защото публикува често, защото публикува изобщо.
Област четвърта – Жълти страници, папараци и психиатри – Жълтите страници и папараците са си като Кичка и Киричка. Будни /вечно неспящи/ хора държат да научим за другите хора и за нас самите неща, които са от жизнено важно значение. Представете си, че си бил предната нощ с жена, за която научаваш, че е от мъжки род и при това, педал. Това стресира в началото. Но когато ти покажат и картинка, нещата стават ясни. След това научаваш за особените белези на хора, които очевидно не си показват анатомичните подробности на всеки срещнат. Предварителната информация, че някой мъж е лесбийка е важна за бъдещите ти планове за контакт с човека. От тук научаваш и за половите предпочитания на личните ти познати. Обикновено е различно от това, което знаеш и това е повод да ги обвините /личните си познати/ в двурезбие/. Това е моя дума, еквивалент на двуличие. Също така е важна информацията за социалния му статус. Започваш да не вярваш на себе си и се упътваш към най-близкия си познат-психиатър. Но и това не е проблем. Няма смисъл. На помощ ти се притичват най-различни светила на психиатрията и психологията, които са готови да те диагностицират подробно и напълно безплатно. Дори ти предписват медикаменти. Остава съмнението, че работят със своите си диагнози и лекарства, но при тази всеобща честност, откровенност и обоснованост, как да не им вярваш. Доверието, преди всичко!
Нъл тъй?
Истината, само истина и нищо освен истината! И така! Вече нямам проблеми със съня! Никаквииии! Спя си като тухла! Четворка!
С поздрави за всички мои познати, които са доказали наличието на чувство за хумор!



Гласувай:
8



1. viovioi - Чудесно написано:))
29.08.2013 10:13
Има психиатри, психолози,психоаналитици , невролози ,врачки, баялки против уроки, леят се куршум и се развалят магии...Всякакви специалисти има:)
цитирай
2. katana - Дори и призраци има. Факт!
29.08.2013 12:17
Хем не си ги виждал, хем знаят какво си написал, че и запетайките са ти преброили.
цитирай
3. batogo - !!!:)))
30.08.2013 10:06
Добра блогова, че и национална картинка. Истинска. Хареса ми :)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: katana
Категория: Политика
Прочетен: 159169
Постинги: 24
Коментари: 124
Гласове: 253
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031